fuga

grammari


Etusivu

Verkkokauppa

Levytuotanto

Myymälämme

Yhteystiedot


Musiikkitietoutta


In English


Lilli Paasikivi
Äidiltä lapselle

FUGA 9245

Arvioita levystä
Osta tämä levy Fugan verkkokaupasta!

Mezzosopraano Lilli Paasikivi havaitsi omien lastensa syntymän aikaan, että suomalaisen äänilevytuotannon joukossa on hyvin vähän koottuja äänitteitä suomalaisten säveltäjien kauneimmista kehtolauluista, hellistä tunteista lapsia kohtaan, Äidiltä lapselle. Tästä lähti ajatus 28 helmen kokoelmasta, joka julkaistiin marraskuussa 2007. Levy on ollut arvostelu- ja myyntimenestys; ensimmäinen painos myytiin nopeasti loppuun ja levyä onkin ostettu paljon esim. äitienpäivälahjaksi.
Levyn kappaleet

1. Heijaa, heijaa (Madetoja)
2. Kehtolaulu (Järnefelt)
3. Nyt ja sitten (Oskar Merikanto)
4. Tuutulaulu (Maasalo)
5. Pai, pai paitaressu (Oskar Merikanto)
6. Lapselle (Oskar Merikanto)
7. Berceuse (Järnefelt)
8. Kehtolaulu (Emil Kauppi)
9. Äidin pulmunen (P.J. Hannikainen)
10. Marjatan laulu (Kuula)
11. Tuuti lasta, tuuti pientä (Merikanto)
12. Oravan jäljillä (Melartin)
13. Kehtolaulu (Tauno Marttinen)
14. Lapin äidin kehtolaulu (Hämäläinen)
15. Sydämeni laulu (Sibelius)
16. Tuulen kehtolaulu (Einari Marvia)
17. Tuulikin kehtolaulu (Ilmari Hannikainen)
18. Liina (Järnefelt)
19. Kissanpennun kehtolaulu (Einari Marvia)
20. Marja-Liisa (Väinö Hannikainen)
21. Tuuti, tuuti äidin lasta (Juhani Pohjanmies)
22. Mummo (Oskar Merikanto)
23. Marjatan kehtolaulu (Oskar Merikanto)
24. Nukku-Matti (Georg Malmstén)
25. Kehtolaulu (Kilpinen)
26. Tuuti lasta (Pylkkänen)
27. Nuku maata lapseni (Herbert Somerma)
28. Sydämeni laulu (Rautavaara: Aleksis Kivi)

Lilli Paasikivi, mezzo-sopraano
Pentti Kotiranta, piano

Arvioita levystä

Mezzosopraano Lilli Paasikivi on menestyneimpiä laulajiamme, kansainvälisten ooppera- ja konserttilavojen tähtilaulaja ja Suomen kansallisoopperan solisti. Mutta hän on myös puoliso ja tytön ja pojan äiti.
Lilli Paasikivi kertoo lastensa syntymän aikoihin havainneensa, että suomalaisen äänilevytuotannon joukossa on hyvin vähän koottuja äänitteitä suomalaisten säveltäjien kehtolauluista. Hän halusi korjata tämän puutteen, ja niin syntyi peräti 28 suomalaisten säveltäjien kehtolaulua sisältävä cd-levy, jonka Lilli Paasikivi omisti lapsilleen Sinille ja Juhanille.
Äidiltä lapselle on varmasti kauneimpia äänitteitä mitä tässä maassa koskaan on tehty. Lilli Paasikivi laulaa hellästi, rakastavasti, tuudittaa lapsensa turvallisesti uneen, mutta jättää heidät samalla myös enkelien ja taivaan Isän huomaan. Kun hän laulaa omille lapsilleen, hän tällä äänitteellä laulaa myös muille Suomen lapsille, niillekin, joita oma äiti ei ehkä koskaan kehtolauluin saattele unten maille.
Suomalaisten runoilijoiden ja suomalaisten säveltäjien kehtolaulujen valikoima on hämmästyttävän laaja. Levyllä on toki monta tuttua kehtolaulua, mutta myös sellaisia, jotka kuulin nyt ensi kerran.
Pentti Kotiranta on juuri tähän musiikkiin mitä parhain partneri, hienovireinen, hiljainen, mutta lämpimästi myötäelävä.
- Pentti Ritolahti (Sana 31.1.2008)

Den som vill ha en klassisk finsk sångskiva med samma välgörande effekt som new age music ska lyssna på hur Lilli Paasikivi tolkar de mest älskade solosångerna ur vår inhemska sångskatt. Paasikivis mezzosopran är fulllödigt varm och uttrycksfull i alla lägen, inte minst de fylligt mörka djupaste tonlägena. Lägg därtill intelligent texttolkning och känslolägen underbart ömma men totalt renons på inställsam sentimentalitet.
- Lena von Bonsdorff (HBL 19.12.2007)